LAJIKUVAUKSET SUOMEN VAHVIN MIES JA NAINEN 2022

 

NAISET KARSINTA

TAAKAN KANTO

Kilpailija kantaa noin 100 kg:n painoista taakkaa 40 metrin matkan ja nopein aika voittaa. Taakka otetaan kantoon noin rinnan korkeudelta ja lasketaan maalissa maahan. Lajia suorittaa neljä kilpailijaa kerrallaan. Jos taakka putoaa matkalla, suoritus päättyy siihen ja matka mitataan.  Aikaraja 60 s.

VIIKINKIPUNNERRUS

Kilpailija punnertaa toistokilpailuna ja eniten toistoja tehnyt kilpailija voittaa. Paino 60 – 80 kg. Punnerrettava paino määritellään kilpailijakokouksessa. Suoritukseen lähdetään päätuomarin merkistä, ja suoritusaika 60 s. Noston on oltava selkeästi valmis ja kyynärpäät lukittuna ennen seuraavaa nostoa.

AKSELIN NOSTO (mave)

Parikilpailu, jossa kilpailijat nostavat 50 mm paksulla akselilla maastavedon omaisesti niin monta toistoa, kuin kykenevät. Nostokorkeus ilmoitetaan välineiden valmistuttua ja samalla selviää käytettävä paino. Vetoremmit ja yksikankaiset nostotrikoot sallittu ja nosto on valmis, kun olkapäät ovat takana ja polvet ojennettuina. Tuomari ilmoittaa kun nosto on valmis. Alhaalla akselin tulee olla selkeästi pysähtynyt, jonka jälkeen tuomari antaa luvan uuteen nostoon.

ETUPITO

Parikilpailu, jossa kilpailijat riiputtavat 14 – 17 kg:n painoista esinettä kädet suoraksi eteen ojennettuina. Takapuolen tulee pysyä kiinni kilpailijan takana olevassa telineessä ja jalat tulee olla lattialle rajatun alueen sisällä polvet suorina.  Kyynärpäät ja ranteet suorana eteen ja käsien korkeus suhteessa olkapäihin on oltava mahdollisimman suora. Pisimpään painoa riiputtanut kilpailija voittaa.

YHDISTELMÄLAJI

Renkaan pyöritys ja farmarikävely. Parikilpailu, jossa kilpailijat pyörittävät +200 kg:n painoista rengasta kolme kertaa ja siitä selvittyään kantaa noin 100 kg:n painoiset farmaripainot maaliin. Jos painot putoaa käsistä ennen maalia, kilpailija saa jatkaa aikarajan (60 s) puitteissa. Matka-arvio noin 20 m mutta asiasta keskustellaan kilpailijakokouksessa, jos on tarvetta.

 

NAISET FINAALI

KUORMA-AUTON VETO

Kilpailija vetää köydestä vetäen, maassa istuen (arm over arm) rekkaveturia luokseen. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa. Jos kilpailija ei saa vedettyä autoa maaliin aikarajan (60 s) puitteissa, matka mitataan. Yksilökilpailu.

TUKKIPUNNERRUS

Parikilpailu, jossa kilpailijalla on käytössään kolme yritystä. Raskaimman tukin punnertanut voittaa. Alkupaino ja korotukset sovitaan kilpailijakokouksessa.

CONAN

Yksilökilpailu, jossa kilpailija kantaa ympyrän muotoisella radalla kyynärtaipeissaan aisassa olevaa taakkaa 120 – 150 kg. Kun taakka putoaa maahan, matka mitataan ja pisimmälle kantanut voittaa. Taakan paino päätetään kilpailijakokouksessa. Aikaraja 60 s.

KOTTIKÄRRYN TYÖNTÖ

Parikilpailu. Matka noin 20 metriä, kärryn aisapaino noin 200 kg. Kilpailija seisoo kärryn edessä ja merkistä juoksee kärryn taakse ja nostaa kahvoista ja työntää matkan mahdollisimman nopeasti. Nopein aika voittaa. Jos kärry putoaa käsistä ennen maalia, kilpailija saa jatkaa aikarajan (60 s) puitteissa. Suorituksen jäädessä kesken, matka mitataan. Kärryä ei saa liu’uttaa maata pitkin suorituksen aikana.

KIVET

Parikilpailu, jossa kilpailija nostaa viisi kiveä telineelle. Kivien painot 50 – 120 kg. Kolmelle viimeiselle kivelle otetaan aika. Aikaraja 60 s.

HUOM! PIHKAN KÄYTTÖ SALLITTU AINOASTAAN KIVIEN NOSTOSSA!

 

MIEHET KARSINTA

TAAKAN KANTO

Kilpailija kantaa noin 170 kg:n painoista taakkaa 40 metrin matkan ja nopein aika voittaa. Taakka otetaan kantoon noin rinnan korkeudelta ja lasketaan maalissa maahan. Lajia suorittaa neljä kilpailijaa kerrallaan. Jos taakka putoaa matkalla, suoritus päättyy siihen ja matka mitataan.  Aikaraja 60 s.

VIIKINKIPUNNERRUS

Kilpailija punnertaa toistokilpailuna ja eniten toistoja tehnyt kilpailija voittaa. Paino 120 – 140 kg. Punnerrettava paino määritellään kilpailijakokouksessa. Suoritukseen lähdetään päätuomarin merkistä, ja suoritusaika 60 s. Noston on oltava selkeästi valmis ja kyynärpäät lukittuna ennen seuraavaa nostoa.

AKSELIN NOSTO (mave)

Parikilpailu, jossa kilpailijat nostavat 50 mm paksulla akselilla maastavedon omaisesti niin monta toistoa, kuin kykenevät. Nostokorkeus ilmoitetaan välineiden valmistuttua ja samalla selviää käytettävä paino. Vetoremmit ja yksikankaiset nostotrikoot sallittu ja nosto on valmis, kun olkapäät ovat takana ja polvet ojennettuina. Tuomari ilmoittaa, kun nosto on valmis. Alhaalla akselin tulee olla selkeästi pysähtynyt, jonka jälkeen tuomari antaa luvan uuteen nostoon.

ETUPITO

Parikilpailu, jossa kilpailijat riiputtavat 25 – 30 kg:n painoista esinettä kädet suoraksi eteen ojennettuina. Takapuolen tulee pysyä kiinni kilpailijan takana olevassa telineessä ja jalat tulee olla lattialle rajatun alueen sisällä polvet suorina. Kyynärpäät ja ranteet suorana eteen ja käsien korkeus suhteessa olkapäihin on oltava mahdollisimman suora. Pisimpään painoa riiputtanut kilpailija voittaa.

YHDISTELMÄLAJI

Renkaan pyöritys ja farmarikävely. Parikilpailu, jossa kilpailijat pyörittävät +400 kg:n painoista rengasta kolme kertaa ja siitä selvittyään kantaa noin 120 kg:n painoiset farmaripainot maaliin. Jos painot putoaa käsistä ennen maalia, kilpailija saa jatkaa aikarajan (60 s) puitteissa. Matka-arvio noin 20 m mutta asiasta keskustellaan kilpailijakokouksessa, jos on tarvetta.

 

MIEHET FINAALI

KUORMA-AUTON VETO

Kilpailija vetää valjailla ja köydestä vetäen ajoneuvoyhdistelmää. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa. Jos kilpailija ei saa vedettyä autoa maaliin aikarajan (60 s.) puitteissa, matka mitataan. Yksilökilpailu.

TUKKIPUNNERRUS

Parikilpailu, jossa kilpailijalla on käytössään kolme yritystä. Raskaimman tukin punnertanut voittaa. Alkupaino ja korotukset sovitaan kilpailijakokouksessa.

CONAN

Yksilökilpailu, jossa kilpailija kantaa ympyrän muotoisella radalla kyynärtaipeissaan aisassa olevaa taakkaa +200 kg. Tarkempi paino selviää testauksen jälkeen. Kun taakka putoaa maahan, matka mitataan ja pisimmälle kantanut voittaa. Aikaraja 60 s.

KOTTIKÄRRYN TYÖNTÖ

Parikilpailu. Matka noin 20 metriä, kärryn aisapaino noin +300 kg. Kilpailija seisoo kärryn edessä ja merkistä juoksee kärryn taakse ja nostaa kahvoista ja työntää matkan mahdollisimman nopeasti. Nopein aika voittaa. Jos kärry putoaa käsistä ennen maalia, kilpailija saa jatkaa aikarajan (60 s) puitteissa. Suorituksen jäädessä kesken, matka mitataan. Kärryä ei saa liu’uttaa maata pitkin suorituksen aikana.

KIVET

Parikilpailu, jossa kilpailija nostaa viisi kiveä telineelle. Kivien painot 120 – 200 kg. Kolmelle viimeiselle kivelle otetaan aika. Aikaraja 60s.

HUOM! PIHKAN KÄYTTÖ SALLITTU AINOASTAAN KIVIEN NOSTOSSA!

Oikeudet muutoksiin pidetään ja kilpailijakokouksessa ratkotaan mahdollisesti esille nousevat muutostarpeet. Lopullisen päätöksen tekee kilpailun johto.