LAJIKUVAUKSET SUOMEN VAHVIN MIES JA NAINEN 2019

 

NAISET

 

TUKKIPUNNERRUS

Parikilpailu, jossa kilpailijat punnertavat niin monta toistoa, kun kykenevät aikarajan puitteissa. Nostettava paino ja aikaraja sovitaan kilpailijakokouksessa huomioiden kaikki kilpailijat. Eniten toistoja nostanut kilpailija voittaa.

LASTAUS

Parikilpailu, jossa kilpailijat lastaavat maksimissaan 5 noin 60 kg:n painoista säkkiä kuorma-auton lavalle. Säkkien lopullinen määrä ja kannettava matka sovitaan kilpailijakokouksessa. Nopein aika voittaa.

MAASTAVETO MAX

Parikilpailu. jossa kilpailevat nostamalla auton perää maastavedon omaisesti. Alkupaino määritellään kilpailupaikalla ja korotukset sovitaan kilpailijakokouksessa. Raskain veto voittaa.

HUOM! Remmit ja yksikankaiset nostotrikoot sallittu

HUOM2! Maastanostolajin alussa kaikki naiset ovat huoltoalueella varusteet valmiina. Kun tanko on valmis, niin nostajalla on 30 sekuntia aikaa aloittaa nosto. Jos onnistuu nostossa, nostojen välillä siirrytään vain jonon päähän. Jos epäonnistuu, kilpailija siirtyy huoltoalueelle.

YHDISTELMÄ LAJI (FARMARI/RENGAS)

Parikilpailu, jossa kilpailijat kantavat kahta, noin 70 – 80 kg:n painoista sakkelia 20 metriä ja kun matka on tullut täyteen, niin pyörittävät isoa työkoneen rengasta kolme kertaa ja nopein aika voittaa. Renkaan paino noin 200 kg. Pyöräytysmääriä voidaan muuttaa kilpailijakokouksessa, jos niin halutaan.

VÄKIPYÖRÄ

Kilpailija kiskoo ylätaljan omaisesti istualtaan väkipyörän kautta kulkevaa painoa. Veto tapahtuu köydellä ylhäältä alaspäin. Nopeimmin painon ylös vetänyt kilpailija voittaa. Jos kilpailija ei saa taakkaa ylös asti, vedetty matka mitataan. Paino noin 100 kg. Ainoa hyväksytty tartunta-aine on magnesium. Hanskojen käyttö sallittu.

Köyttä ei turvallisuussyistä saa vedettäessä kietoa käden ympäri.

KIVIEN NOSTO

5 kpl, kivien painot 2 x 50 kg ja 2 x 80 kg ja 1x 100kg. Parikilpailu.

Kilpailija nostaa 5 kiveä kevyimmästä raskaimpaan mahdollisimman nopeasti. Väliaika otetaan myös toiseksi viimeiselle kivelle ratkaisemaan erot, mikäli ei saa nostettua viimeistä kiveä. Nopeiten 5 kiveä nostanut voittaa. Nostokorkeudet eri kiville ovat 100 – 140 cm. Aikaraja 75 sekuntia. Pihkan käyttö sallittu.

Edellä mainituista lajeista eniten pisteitä kerännyt kilpailija on SUOMEN VAHVIN NAINEN 2019

 

MIEHET 105 KG JA AVOIN SARJA

KARSINTA

ETUPITO

Parikilpailu, jossa kilpailijat riiputtavat 25 kg:n painoista lukkoa kädet suoraksi eteen ojennettuina. Takapuolen tulee pysyä kiinni kilpailijan takana olevassa pylväässä ja jalat tulee olla lattialle rajatun alueen sisällä. Pisimpään lukkoa riiputtanut kilpailija voittaa.

LASTAUS

Parikilpailu, jossa kilpailijat lastaavat maksimissaan 5 noin 120 kg:n painoista säkkiä kuorma-auton lavalle. Säkkien lopullinen määrä ja kannettava matka sovitaan kilpailijakokouksessa. Nopein aika voittaa.

MAASTAVETO MAX

Parikilpailu. jossa kilpailevat nostamalla auton perää maastavedon omaisesti. Alkupaino määritellään kilpailupaikalla ja korotukset sovitaan kilpailijakokouksessa. Raskain veto voittaa.

HUOM! Remmit ja yksikankaiset nostotrikoot sallittu

HUOM2! Maastanostolajin alussa kaikki miehet ovat huoltoalueella varusteet valmiina. Kun tanko on valmis, niin nostajalla on 30 sekuntia aikaa aloittaa nosto. Jos onnistuu nostossa, nostojen välillä siirrytään vain jonon päähän. Jos epäonnistuu, kilpailija siirtyy huoltoalueelle.

YHDISTELMÄ LAJI (FARMARI/RENGAS)

Parikilpailu, jossa kilpailijat kantavat kahta, noin 140-150 kg:n painoista sakkelia 20 metriä ja kun matka on tullut täyteen, niin pyörittävät isoa työkoneen rengasta kolme kertaa ja nopein aika voittaa. Renkaan paino noin 380 – 400 kg. Pyöräytysmääriä voidaan muuttaa kilpailijakokouksessa, jos niin halutaan.

 

MIEHET 105 KG JA AVOIN SARJA

FINAALI

VÄKIPYÖRÄ

Kilpailija kiskoo ylätaljan omaisesti istualtaan väkipyörän kautta kulkevaa painoa. Veto tapahtuu köydellä ylhäältä alaspäin. Nopeimmin painon ylös vetänyt kilpailija voittaa. Jos kilpailija ei saa taakkaa ylös asti, vedetty matka mitataan. Paino noin 160 kg. Ainoa hyväksytty tartunta-aine on magnesium. Hanskojen käyttö sallittu.

Köyttä ei turvallisuussyistä saa vedettäessä kietoa käden ympäri.

TUKIN NOSTO

Parikilpailu. Last Man Standing max. Aloituspaino sovitaan kilpailijakokouksessa, jonka jälkeen tukkiin lisätään joka kierroksella painoa. Korotukset ja kyynärlämmittimien käytöstä sovitaan myös kilpailijakokouksessa.

Kilpailijat ovat tukkien vieressä varusteet valmiina. Kun tukki on valmis, niin nostajalla on 30 sekuntia aikaa aloittaa nosto. Aikaraja 60 sekuntia, jonka aikana tukki pitää nostaa suorille käsille hallitusti. Jos onnistuu nostossa, nostojen välillä siirrytään vain jonon päähän. Jos epäonnistuu, kilpailija siirtyy huoltoalueelle

KUORMA-AUTON VETO KÖYDELLÄ

Kilpailija kiskoo köydestä vetäen, maassa istuen noin 9 tonnin painoista kuorma-autoa luokseen. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa. Yksilökilpailu.

KIVENNOSTO

5 kpl, kivien painot noin 110 – 200 kg. Lopullinen päätös kivien painosta tehdään kilpailijakokouksessa. Parikilpailu. Kilpailija nostaa 5 kiveä kevyimmästä raskaimpaan mahdollisimman nopeasti. Väliaika otetaan myös toiseksi viimeiselle kivelle ratkaisemaan erot, mikäli ei saa nostettua viimeistä kiveä. Nopein 5 kiveä nostanut voittaa. Nostokorkeudet eri kiville ovat 110 – 140 cm. Aikaraja 75 sekuntia. Pihkan käyttö sallittu.

 

Finaaliin selvinneistä kilpailijoista eniten pisteitä kerännyt kilpailija on SUOMEN VAHVIN MIES 2019

Silloin tiedetään myös kuka on Suomen vahvin 105 kg:n sarjassa. Huomioitavaa on se, että Suomen vahvin Mies voi löytyä kummasta sarjasta tahansa, koska molemmissa sarjoissa kilpaillaan samoissa lajeissa ja painoissa.