LAJIKUVAUKSET SUOMEN VAHVIN MIES JA NAINEN 2023

NAISET

Ensimmäinen kilpailupäivä 11.08.2023

TAAKAN KANTO

Kilpailija kantaa 100 kg:n painoista palloa (Dinox Slam Ball) 40 metrin matkan ja nopein aika voittaa. Taakka otetaan kantoon traktorin kauhasta noin rinnan korkeudelta ja tuodaan samaan kauhaan takaisin. Lajia suorittaa kaksi kilpailijaa kerrallaan. Jos taakka putoaa matkalla, suoritusta saa jatkaa aikarajan puitteissa.  Aikaraja 60 s. Jos suoritus jää kesken, matka mitataan.

PS. Slam Ballista 5 % lisäalennus jo olemassa olevalle alekampanjalle, joka päättyy 10.07.2023. Koodi: VAHVIN-5
https://www.dinox.fi/fi/tuote/slam_ball_dinox_heavy
https://www.dinox.fi/fi/o/use_campaigncode

VIIKINKIPUNNERRUS

Kilpailija punnertaa toistokilpailuna ja eniten toistoja tehnyt kilpailija voittaa. Punnerrettava paino noin 70 kg. Suoritukseen lähdetään päätuomarin merkistä, ja suoritusaika 60 s. Noston on oltava selkeästi valmis ja kyynärpäät lukittuna ennen seuraavaa nostoa. Alle meno kielletty eli jalkojen on oltava suorassa ennen käsiä.

AKSELIN NOSTO (mave)

Parikilpailu, jossa kilpailijat nostavat 50 mm paksulla akselilla 160 kg maastavedon omaisesti niin monta toistoa, kuin kykenevät. Nostokorkeus on sama kuin viime vuonna. VAIN VYÖ JA VETOREMMIT SALLITTU, NOSTOTRIKOOT EI. Nosto on valmis, kun olkapäät ovat takana ja polvet ojennettuina. Tuomari ilmoittaa, kun nosto on valmis. Alhaalla akselin tulee olla selkeästi pysähtynyt, jonka jälkeen tuomari antaa luvan uuteen nostoon.

ETUPITO

Parikilpailu, jossa kilpailijat riiputtavat 16 kg:n painoista esinettä kädet suoraksi eteen ojennettuina. Pakaroiden ja hartioiden tulee pysyä kiinni kilpailijan takana olevassa telineessä ja jalat tulee olla lattialle rajatun alueen sisällä polvet suorina.  Kyynärpäät ja ranteet suorana eteen ja käsien korkeus suhteessa olkapäihin on oltava mahdollisimman suora. Pisimpään painoa riiputtanut kilpailija voittaa.

RENKAAN PYÖRITYS

Parikilpailu, jossa kilpailijat pyörittävät noin 200 kg:n painoista rengasta 3 – 5 kertaa. Selviää testauksen jälkeen. Aikaraja 60 s.

 

Toinen kilpailupäivä 12.08.2023

KUORMA-AUTON VETO

Kilpailija vetää valjailla ja köydestä vetäen rekkaveturia. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa. Jos kilpailija ei saa vedettyä autoa maaliin aikarajan (60 s.) puitteissa, matka mitataan. Yksilökilpailu. Tämä vaihtoehto ensisijaisesti, jos saamme naisille sopivat valjaat hankittua.

VAIHTOEHTO 2

Kilpailija vetää köydestä vetäen, maassa istuen (arm over arm) rekkaveturia luokseen. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa. Jos kilpailija ei saa vedettyä autoa maaliin aikarajan (60 s) puitteissa, matka mitataan. Yksilökilpailu.

TUKKIPUNNERRUS

Parikilpailu, jossa kilpailijalla on käytössään kolme yritystä. Raskaimman tukin punnertanut voittaa. Alkupaino ja korotukset sovitaan kilpailijakokouksessa.

CONAN

Yksilökilpailu, jossa kilpailija kantaa ympyrän muotoisella radalla kyynärtaipeissaan aisassa olevaa 120 – 150 kg:n taakkaa. Kun taakka putoaa maahan, matka mitataan ja pisimmälle kantanut voittaa. Aikaraja 60 s.

SEINÄN YLI HEITTO

Kilpailija heittää viisi säkkiä 4 m korkean esteen yli ja nopein aika voittaa. Säkkien painot haarukassa 8 kg – 12 kg.

KIVET

Parikilpailu, jossa kilpailija nostaa viisi kiveä työkoneen kauhaan. Kivien painot 50 – 120 kg. Kolmelle viimeiselle kivelle otetaan aika. Aikaraja 60 s.

HUOM! PIHKAN KÄYTTÖ SALLITTU AINOASTAAN KIVIEN NOSTOSSA!

 

MIEHET

Ensimmäinen kilpailupäivä 11.08.2023

TAAKAN KANTO

Kilpailija kantaa noin 180 kg:n painoista säkkiä 40 metrin matkan ja nopein aika voittaa. Taakka otetaan kantoon traktorin kauhasta noin rinnan korkeudelta ja tuodaan samaan kauhaan takaisin. Lajia suorittaa kaksi kilpailijaa kerrallaan. Jos taakka putoaa matkalla, suoritusta saa jatkaa aikarajan puitteissa.  Aikaraja 60 s. Jos suoritus jää kesken, matka mitataan.

VIIKINKIPUNNERRUS

Kilpailija punnertaa toistokilpailuna ja eniten toistoja tehnyt kilpailija voittaa. Punnerrettava paino noin 140 kg. Suoritukseen lähdetään päätuomarin merkistä, ja suoritusaika 60 s. Noston on oltava selkeästi valmis ja kyynärpäät lukittuna ennen seuraavaa nostoa. Alle meno kielletty eli jalkojen on oltava suorassa ennen käsiä.

AKSELIN NOSTO (mave)

Parikilpailu, jossa kilpailijat nostavat 50 mm paksulla akselilla 300 kg maastavedon omaisesti niin monta toistoa, kuin kykenevät. Nostokorkeus on sama kuin viime vuonna. VAIN VYÖ JA VETOREMMIT SALLITTU, NOSTOTRIKOOT EI. Nosto on valmis, kun olkapäät ovat takana ja polvet ojennettuina. Tuomari ilmoittaa, kun nosto on valmis. Alhaalla akselin tulee olla selkeästi pysähtynyt, jonka jälkeen tuomari antaa luvan uuteen nostoon.

ETUPITO

Parikilpailu, jossa kilpailijat riiputtavat 32 kg:n painoista esinettä kädet suoraksi eteen ojennettuina. Pakaroiden ja hartioiden tulee pysyä kiinni kilpailijan takana olevassa telineessä ja jalat tulee olla lattialle rajatun alueen sisällä polvet suorina. Kyynärpäät ja ranteet suorana eteen ja käsien korkeus suhteessa olkapäihin on oltava mahdollisimman suora. Pisimpään painoa riiputtanut kilpailija voittaa.

YHDISTELMÄLAJI

Renkaan pyöritys ja farmarikävely. Parikilpailu, jossa kilpailijat pyörittävät noin 400 kg:n painoista rengasta kolme kertaa ja siitä selvittyään kantaa noin 120 kg:n painoiset farmaripainot maaliin. Jos painot putoaa käsistä ennen maalia, kilpailija saa jatkaa aikarajan (60 s) puitteissa. Matka 20 m.

 

Toinen kilpailupäivä 12.08.2023

KUORMA-AUTON VETO

Kilpailija vetää valjailla ja köydestä vetäen ajoneuvoyhdistelmää. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa. Jos kilpailija ei saa vedettyä autoa maaliin aikarajan (60 s.) puitteissa, matka mitataan. Yksilökilpailu.

TUKKIPUNNERRUS

Parikilpailu, jossa kilpailijalla on käytössään kolme yritystä. Raskaimman tukin punnertanut voittaa. Alkupaino ja korotukset sovitaan kilpailijakokouksessa.

CONAN

Yksilökilpailu, jossa kilpailija kantaa ympyrän muotoisella radalla kyynärtaipeissaan aisassa olevaa 220 kg:n taakkaa. Kun taakka putoaa maahan, matka mitataan ja pisimmälle kantanut voittaa. Aikaraja 60 s.

SEINÄN YLI HEITTO

Kilpailija heittää viisi säkkiä 4 m korkean esteen yli ja nopein aika voittaa. Säkkien painot haarukassa 18 kg – 28 kg.

KIVET

Parikilpailu, jossa kilpailija nostaa viisi kiveä työkoneen kauhaan. Kivien painot 120 – 200 kg. Kolmelle viimeiselle kivelle otetaan aika. Aikaraja 60s.

HUOM! PIHKAN KÄYTTÖ SALLITTU AINOASTAAN KIVIEN NOSTOSSA!

Oikeudet muutoksiin pidätetään ja kilpailijakokouksessa ratkotaan mahdollisesti esille nousevat muutostarpeet. Lopullisen päätöksen tekee kilpailun johto.