Kilpailutiedotteet ja säännöt 2018

LAJIKUVAUKSET SUOMEN VAHVIN MIES JA NAINEN 2018

NAISET

AUTON KANNATTELU

Aikakilpailu, jossa kilpailijat nostavat auton irti maasta ja pitävät autoa ilmassa niin kauan, kuin pystyvät ja kun taakka ei enää ole ilmassa, niin kello pysähtyy ja paras aika voittaa. Laji on parikilpailu.

TYÖKONEEN NOSTO

Maastanosto, jossa kilpailijat nostavat työkonetta tarkoituksenaan nostaa mahdollisimman raskas taakka työkoneeseen kiinnitetystä nostotangosta Tangon korkeus maasta noin 23 cm. Last woman Standing max. Aloituspaino noin 120 kg, jonka jälkeen tankoon lisätään joka kierroksella painoa. Korotukset sovitaan kilpailijakokouksessa.

HUOM! Remmit ja yksikankaiset nostotrikoot sallittu

HUOM2! Maastanostolajin alussa  kaikki  naiset ovat huoltoalueella varusteet valmiina. Kun tanko on valmis, niin nostajalla on 30 sekuntia aikaa aloittaa nosto. Jos onnistuu nostossa, nostojen välillä siirrytään vain jonon päähän. Jos epäonnistuu, kilpailija siirtyy huoltoalueelle.

KUORMA-AUTON VETO KÖYDELLÄ

Kilpailija kiskoo köydestä vetäen, maassa istuen noin 6-8 tonnin painoista kuorma-autoa luokseen. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa.

KEHIKON KANTO

Nopeuskilpailu, jossa kilpailija nostaa ilmaan ja kantaa raskasta puukehikkoa noin 20 metrin matkan ja nopein aika voittaa.

VÄKIPYÖRÄ

Kilpailija kiskoo ylätaljan omaisesti istualtaan väkipyörän kautta kulkevaa painoa. Veto tapahtuu köydellä ylhäältä alaspäin. Nopeimmin painon ylös vetänyt kilpailija voittaa. Jos kilpailija ei saa taakkaa ylös asti, vedetty matka mitataan. Paino noin 100 kg. Ainoa hyväksytty tartunta-aine on magnesium. Hanskojen käyttö sallittu.

KIVENNOSTO

5 kpl, kivien painot 3 x 50 kg ja 2 x 80 kg. Parikilpailu.

Kilpailija nostaa 5 kiveä kevyimmästä raskaimpaan mahdollisimman nopeasti. Väliaika otetaan myös toiseksi viimeiselle kivelle ratkaisemaan erot, mikäli ei saa nostettua viimeistä kiveä. Nopeiten 5 kiveä nostanut voittaa. Nostokorkeudet eri kiville ovat 110 – 150 cm (kevein kivi ylimmälle jne.) Aikaraja 75 sekuntia.

Pihkan käyttö sallittu.

Edellä mainituista lajeista eniten pisteitä kerännyt kilpailija on SUOMEN VAHVIN NAINEN 2018

 

MIEHET 105 KG JA AVOIN SARJA

KARSINTA

TUKIN LASTAUS

Parikilpailu, jossa kilpailijat lastaavat viisi noin sadan kilon tukkia kuorma-auton kyytiin ja nopein aika voittaa.

TYÖKONEEN NOSTO

Työkoneen nosto aisaan kiinnitetystä tangosta (vrt. maastanosto). Tangon korkeus maasta noin 23 cm. Last Man Standing max. Aloituspaino noin 250 kg, jonka jälkeen tankoon lisätään joka kierroksella painoa. Korotukset sovitaan kilpailijakokouksessa.

HUOM! Remmit ja yksikankaiset nostotrikoot sallittu

HUOM2! Maastanostolajin alussa  kaikki miehet ovat rivissä huoltoalueella, varusteet valmiina. Kun tanko on valmis, niin nostajalla on 30 sekuntia aikaa aloittaa nosto. Jos onnistuu nostossa, nostojen välillä siirrytään vain jonon päähän. Jos epäonnistuu, kilpailija siirtyy huoltoalueelle.

TUKIN NOSTO

Parikilpailu. Last Man Standing max. Aloituspaino sovitaan kilpailijakokouksessa, jonka jälkeen tukkiin lisätään joka kierroksella painoa. Korotukset ja kyynärlämmittimien käytöstä sovitaan myös kilpailijakokouksessa.

Kilpailijat ovat tukkien vieressä varusteet valmiina. Kun tukki on valmis, niin nostajalla on 30 sekuntia aikaa aloittaa nosto. Aikaraja 60 sekuntia, jonka aikana tukki pitää nostaa suorille käsille hallitusti. Jos onnistuu nostossa, nostojen välillä siirrytään vain jonon päähän. Jos epäonnistuu, kilpailija siirtyy huoltoalueelle.

AUTON KANNATTELU

Aikakilpailu, jossa kilpailijat nostavat auton irti maasta ja pitävät autoa ilmassa niin kauan, kuin pystyvät ja kun taakka ei enää ole ilmassa, niin kello pysähtyy ja paras aika voittaa. Laji on parikilpailu.

MIEHET 105 KG JA AVOIN SARJA

FINAALI

KUORMA-AUTON VETO KÖYDELLÄ

Kilpailija kiskoo köydestä vetäen, maassa istuen noin 12 tonnin painoista kuorma-autoa luokseen. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa.

KEHIKON KANTO

Nopeuskilpailu, jossa kilpailija nostaa ilmaan ja kantaa raskasta puukehikkoa noin 20 metrin matkan ja nopein aika voittaa. Kehikon paino noin 300 kg.

VÄKIPYÖRÄ

Kilpailija kiskoo ylätaljan omaisesti istualtaan väkipyörän kautta kulkevaa painoa. Veto tapahtuu köydellä ylhäältä alaspäin. Nopeimmin painon ylös vetänyt kilpailija voittaa. Jos kilpailija ei saa taakkaa ylös asti, vedetty matka mitataan. Paino noin 160 kg. Ainoa hyväksytty tartunta-aine on magnesium.

KIVENNOSTO

5 kpl, kivien painot noin 110 – 200 kg. Lopullinen päätös kivien painosta tehdään kilpailijakokouksessa. Parikilpailu.

Kilpailija nostaa 5 kiveä kevyimmästä raskaimpaan mahdollisimman nopeasti. Väliaika otetaan myös toiseksi viimeiselle kivelle ratkaisemaan erot, mikäli ei saa nostettua viimeistä kiveä. Nopein 5 kiveä nostanut voittaa. Nostokorkeudet eri kiville ovat 120 – 160 cm (kevein kivi ylimmälle jne.) Aikaraja 75 sekuntia.

Pihkan käyttö sallittu.

Finaaliin selvinneistä kilpailijoista eniten pisteitä kerännyt kilpailija on SUOMEN VAHVIN MIES 2018. Silloin tiedetään myös kuka on Suomen vahvin 105 kg:n sarjassa.

Huomioitavaa on se, että Suomen vahvin Mies voi löytyä kummasta sarjasta tahansa, koska molemmissa sarjoissa kilpaillaan samoissa lajeissa ja painoissa.

Kilpailijatiedotteet

Tiedotteet kilpailun aikatauluista ym. julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Tulokset 2018

Täältä voit ladata Suomen Vahvin Mies ja Nainen 2018 tulokset! Kiitos kaikille osallistuneille! Miesten karsinta 26.5.2018...

Lue lisää

Täältä löytyvät tämän vuoden lajit ja niiden esittelyt.

Lue lisää

Tulokset 2017

Suomen Vahvin Mies ja Nainen vuoden 2017 kilpailun tulokset.

Lue lisää